ANiNATH comparteix experiències al 15è Curs de Donació i Trasplantament. - ANiNATH
ANiNATH tiene como finalidad principal dar apoyo y mejorar la experiencia del trasplante y la vida que tendrán el niño y su familia durante y después de todo el proceso.
aninath, trasplante pediátrico, trasplante hepático infantil,
1152
post-template-default,single,single-post,postid-1152,single-format-standard,bridge-core-3.3.1,qode-news-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-smooth-scroll-enabled,qode-theme-ver-30.8.3,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

ANiNATH comparteix experiències al 15è Curs de Donació i Trasplantament.

ANiNATH comparteix experiències al 15è Curs de Donació i Trasplantament.

Leer versión en español

 

image002L’Hospital Universitari Vall d’Hebron arriba als 40 anys del seu Programa de Trasplantament amb 22.883 trasplantaments d’òrgans i teixits realitzats amb èxit. Aquest 40 aniversari  coincideix amb el 60 aniversari de la Institució. En aquest marc, l’equip del Programa de donació i trasplantament del centre va organitzar entre els dies 15 i 17 de febrer 2016 la 15a edició del Curs de formació continuada sobre el procés de donació d’òrgans i teixits dirigit a professionals sanitaris. Una trobada de referència en l’àmbit de la donació, per la qual ja han passat 1.300 professionals i que té com a objectiu principal donar les eines necessàries per treballar en aquest camp i oferir formació sobre les habilitats bàsiques per portar a terme la donació d’òrgans sòlids i de teixits, pas bàsic per garantir el trasplantament.

Al curs es tractaren els aspectes legals i ètics del procés, així com els principals reptes per incrementar el nombre de donants, a través de la donació de viu i la donació en asistòlia. Un altre aspecte que es destacà va ser el paper dels professionals d’infermeria. Per tot plegat, el curs va comptar amb destacats experts de dins i fora de l’Hospital, com ara, el director de l’OCATT, el Dr. Jaume Tort i Bardolet, el director del Banc de Teixits, Esteve Trias i Adroher, i la directora del Programa de Donació i Trasplantament de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la Dra. Teresa Pont.

L’última part del curs es va dedicar a les experiències dels pacients i les seves famílies, la majoria d’elles membres d’ANiNATH. Na Mary Mesaglio (mare de nen trasplantat), na Judith Carmona (trasplantada de fetge) amb la seva mare Sandra Sarassa, en Marc Morales (trasplantat de ronyó) amb el seu pare Chema Morales i na Katia Verger (donant de fetge a la seva neboda política) varen ser el testimoni real i explicaren les seves experiències a tots els professionals que es donaren cita al curs.


Entrevista a Alberto Sandiumenge (coordinador de trasplantaments de l’Hospital Vall d’Hebron) per ANiNATH:
 «Vall d’Hebron compleix 40 anys de trasplantaments amb més de 22.000 intervencions»

 


(Versión en castellano)
ANiNATH comparte experiencias en el 15º Curso de Donación y Trasplante.

 

image006El Hospital Universitario Vall d’Hebron llega a los 40 años de su Programa de Trasplante con 22.883 trasplantes de órganos y tejidos realizados con éxito. Este 40 aniversario  coincide con el 60 aniversario de la Institución. En este marco, el equipo del Programa de donación y trasplante del centro organizó entre los días 15 y 17 de febrero 2016 la 15ª edición del Curso de formación continuada sobre el proceso de donación de órganos y tejidos dirigido a profesionales sanitarios. Un encuentro de referencia en el ámbito de la donación, por el cual ya han pasado 1.300 profesionales y que tiene como objetivo principal dar las herramientas necesarias para trabajar en este campo y ofrecer formación sobre las habilidades básicas para llevar a cabo la donación de órganos sólidos y de tejidos, paso básico para garantizar el trasplante.

En el curso se trataron los aspectos legales i éticos del proceso, así como los principales retos para incrementar el número de donantes a través de la donación de vivo y la donación en asistolia. Otro aspecto que se destacó fue el papel de los profesionales de enfermería. Con todo ello, el curso contó con expertos destacados de dentro y fuera del Hospital, como el director de la OCATT, el Dr. Jaume Tort i Bardolet, el director del Banco de Tejidos, Esteve Trias i Adroher, y la directora del Programa de Donación y Trasplante del Hospital Universitari Vall d’Hebron, la Dra. Teresa Pont.

La última parte del curso fue dedicada a las experiencias de los pacientes y sus familias, la mayoría de ellas miembros de ANiNATH. Judith Carmona (trasplantada de hígado) con su madre Sandra Sarassa, Mary Mesaglio (madre de niño trasplantado), Marc Morales (trasplantado de riñón) con su padre Chema Morales y Katia Verger (donante de hígado a su sobrina política) fueron el testimonio real del proceso de donación y trasplante y explicaron sus experiencias a todos los profesionales que se dieron cita en el curso.

Entrevista a Alberto Sandiumenge (coordinador de trasplantes de l’Hospital Vall d’Hebron) por ANiNATH: «Vall d’Hebron compleix 40 anys de trasplantaments amb més de 22.000 intervencions»